Сьогодні, 27 липня 2023 року, під головуванням Заступника Голови Комітету Вікторії Подгорної відбулись слухання у Комітеті на тему: «Смарт інфраструктура для післявоєнного відновлення та розвитку громад та територій».

У заході взяли участь народні депутати України, представники Європейської комісії, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Асоціації міст України, представники міських рад, бізнесу та громадськості.

«Якщо до війни питання регіональної цифровізації, смарт сіті та впровадження використання інновацій  в містах, громадах та регіонах було питанням вибору та пріоритетів, то війна чітко показала нам наскільки актуальним та важливим є цифровізація, розбудова цифрової інфраструктури та інновації для виживання, протидії ворогу, забезпечення нашої стійкості перед новими загрозами», зазначила Вікторія Подгорна на початку заходу.

Учасники заходу обговорили сучасні європейські стандарти і підходи цифровізації міст та громад і можливості їх законодавчої адаптації для післявоєнного відновлення та розвитку. Також зазначили про необхідність розробки цілісної політики розумних міст та громад яка повинна базуватися як на власному досвіді цифровізації так і на стандартах і підходах ЄС, частиною якого прагне бути Україна вже в найближчий час.

На заході було визначено ключові питання у забезпеченні відновлення та подальшого розвитку регіонів: встановлення комплексного підходу до планування; забезпечення лідерства громад та регіонів; впровадження цифрових інструментів та рішень, заснованих на основі даних; методологія пріоритезації проектів відновлення; залучення бізнесу до реалізації спільних ініціатив; забезпечення координації широкого кола заінтересованих сторін.

Також було визначено потреби громад у цифрових рішеннях, а саме: загальнодержавна система електронного документообігу; система оповіщення; безпечне місто; більш швидкісний Інтернет; система онлайн голосування та трансляції засідань; оновлення сайтів; інструменти електронної демократії; картки мешканців; розробка контакт центрів; створення центрів обробки даних; системи обліку та оплати паркування.

Наразі стоїть завдання, незважаючи на війну в країні, створити та покращити умови, необхідні для приходу інвесторів та подальшого розвитку України.

         «Нам важливо щоб українські міста та громади стали більш безпечними, стійкими, європейськими за комфортом та якістю життя на новій технологічній базі і шляхом впровадження стандартів, смарт сіті проектів, програм спільних з міжнародними партнерами, перш за все ЄС», підсумувала Вікторія Подгорна.

         Долучаємось до цифрових ініціатив! Відбудуємо нашу країну!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20