Сьогодні, 5 жовтня, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули наступні законопроекти:

·      9597 «Про внесення змін до Закону України «Про альтернативні види палива» щодо створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива».

Зазначений законопроект розроблено з метою урегулювання питання звільнення від оподаткування податком за викиди двоокису вуглецю установок, якими здійснюються такі викиди в результаті спалювання твердого біопалива.

Розглянувши законопроект члени Комітету висловили ряд зауважень та наголосили на приведенні його положень до положень Закону України «Про публічні електронні реєстри».

·   9630 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення національної системи кваліфікацій відповідно до актуальних потреб ринку праці та інших питань».

Метою законопроекту є впорядкування системи кваліфікації та створення Єдиного реєстру кваліфікацій (Класифікатора професій) шляхом об'єднання Національного класифікатора професій, Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, Реєстру кваліфікацій, їх діджиталізації та синхронізації з іншими базами даних, щоб процес обміну та доступу до інформації про професійні кваліфікації був швидкий, прозорий та відповідав потребам ринку праці у реальному часі.

Члени Комітету обговоривши законопроект зазначили, що підтримують необхідність доопрацювання зазначеного законопроекту в частині доповнення його відомостями, передбаченими частиною другою статті 26 Закону України «Про публічні електронні реєстри», щодо ведення Єдиного реєстру кваліфікацій.

·     № 9416 «Про внесення змін до статті 231 Закону України «Про звернення громадян» щодо голосування за розгляд електронної петиції за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг».

Законопроект спрямований на спрощення порядку підписання електронної петиції шляхом надання можливості громадянам голосувати за розгляд електронної петиції за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Члени Комітету зазначили, що підтримують удосконалення законодавства України про звернення громадян у напрямку регулювання використання новітніх інформаційних методів комунікації, зокрема спрощення порядку підписання електронної петиції, але запропонований у проекті механізм реалізації законодавчої ініціативи потребує суттєвого доопрацювання.

Розглянувши зазначені законопроекти Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до них пропозиції та зауваження при їх підготовці й розгляді.

Також на засіданні Комітету було розглянуте питання підтримки проведення 14-го Українського форуму з управління Інтернетом IGF-UA та визначено Заступника Голови Комітету Штепу Сергія Сергійовича представником Комітету до участі у підготовці та проведенні Форуму.

           Вдосконалюємо законодавство! Цифровізуємо наше життя!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20