Сьогодні, 20 березня, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 10393 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання повноважень центральних органів виконавчої влади у сфері забезпечення енергетичної ефективності».

Метою законопроекту є удосконалення деяких норм законодавства України в частині оптимізації положень стосовно реалізації повноважень центральними органами виконавчої влади у сфері забезпечення енергетичної ефективності.

Члени Комітету зазначили, що законопроект спрямований на врегулювання повноважень центральних органів виконавчої влади у сфері забезпечення енергетичної ефективності, але зважаючи на зауваження та пропозиції Мінцифри потребує доопрацювання.

 10206 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо оптимізації досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень».

Цей законопроект спрямований на удосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства для ефективного виконання судом та сторонами завдань кримінального провадження.

Члени Комітету зазначили, що положення законопроекту потребують врахування норм Закону України «Про публічні електронні реєстри» та дотримання норм, встановлених Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг».

№ 10445 «Про внесення змін до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» щодо врегулювання питання своєчасності отримання відповіді на адвокатський запит».

Законопроект розроблено для врегулювання питання своєчасності отримання відповіді на адвокатський запит шляхом закріплення на законодавчому рівні положення, яке встановлює необхідність повідомлення адвоката про направлення йому відповіді на адвокатський запит в межах строку, встановленого Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Народні депутати України – члени Комітету зауважили про необхідність  доопрацювання законопроекту в частині приведення норм законопроекту до норм Закону України «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

№ 10304 «Про внесення змін до чинного законодавства щодо удосконалення корпоративного управління в товариствах».

Законопроект вносить зміни до окремих положень ряду законодавчих актів, що мають на меті забезпечити належну правову регламентацію корпоративних відносин у акціонерних товариствах та товариствах з обмеженою і додатковою відповідальністю.

Члени Комітету зазначили, що законопроект спрямований на деталізацію положень щодо принципу юридичної визначеності та впливу імперативних норм законодавства на регламентацію корпоративних відносин у підприємницьких юридичних особах приватного права, але зважаючи на зауваження та пропозиції що надійшли до законопроекту він потребує відповідного доопрацювання.

№ 10305 «Про внесення змін до Цивільного кодексу України».

Метою цього законопроекту є надання пропозицій і доповнень до Цивільного кодексу України щодо правового регулювання інституту юридичної особи в частині необхідності удосконалення положень щодо органів управління юридичною особою та для деталізації поняття корпоративних прав учасників юридичної особи.

Члени Комітету зазначили, що законопроект потребує доопрацювання відповідно до норм чинного законодавства.

Розглянувши зазначені законопроекти Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до них зауваження та пропозиції при їх підготовці й розгляді.

Також на засіданні Комітету було розглянуто звіти основних суб’єктів національної кібербезпеки, щодо стану виконання заходів з питань забезпечення кібербезпеки держави за 2023 рік, переглянуто Рішення Комітету від 03.08.2022 року щодо подання від Комітету кандидатури для включення до складу конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів національного регулятора та затверджено Розклад засідань Комітету на квітень 2024 року.

Покращуємо законодавство! Цифровізуємо країну!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20