Сьогодні, 3 квітня, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 10141 «Про внесення змін до Закону України «Про цифровий контент та цифрові послуги»».

Метою законопроекту є унормування механізму застосування адміністративно-господарських санкцій до суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про цифровий контент та цифрові послуги» та механізму адміністративного оскарження рішень щодо застосування відповідних санкцій.

Розглянувши зазначений законопроект Комітет рекомендує прийняти його за основу. Разом з тим, члени Комітету зауважили на доцільності імплементації Директиви (ЄС) № 2019/770 Європейського Парламенту і Ради від 29.05.2019 про певні аспекти щодо договорів постачання цифрового контенту та цифрових послуг та інших пов’язаних директив ЄС.

 11007 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо оптимізації досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень».

Цей законопроект спрямований на визначення засад комплексної внутрішньої політики у ветеранській сфері.

Під час обговорення члени Комітету підтримали законодавчу ініціативу щодо формування основних засад внутрішньої політики у ветеранській сфері стосовно сприяння підтримці ветеранів війни, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та запропонували врахувати пропозицію Мінцифри при опрацюванні проекту акта.

№ 10165 «Про внесення змін до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» щодо врегулювання питання своєчасності отримання відповіді на адвокатський запит».

Законопроект встановлює спрощену процедуру оформлення права оренди землі за типовим договором в електронній формі.

Народні депутати України – члени Комітету підтримали спрощення процедури оформлення права оренди землі з використанням засобів електронної ідентифікації та інформаційно-комунікаційних систем, проте зазначили, що законопроект потребує доопрацювання з урахуванням певних зауважень.

Розглянувши зазначені законопроекти Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до них зауваження та пропозиції при їх підготовці й розгляді.

№ 11031 «Про внесення змін до чинного законодавства щодо удосконалення корпоративного управління в товариствах».

Відповідно до пояснювальної записки законопроект спрямований на забезпечення національної та державної безпеки, підвищення загального рівня публічної безпеки і порядку, забезпечення безпеки місць проживання та перебування громадян шляхом запровадження на базі органів державної влади та органів місцевого самоврядування єдиної системи відеомоніторингу стану публічної безпеки.

Члени Комітету зазначили, що законопроект вплине на забезпечення належного стану публічної безпеки та порядку, але враховуючи зауваження, що стосуються обробки та захисту персональних даних рекомендували його відхилити.

Також на засіданні Комітету було розглянуто питання створення Робочої групи з доопрацювання законодавства у сфері доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики.

Покращуємо законодавство! Цифровізуємо країну!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20