Сьогодні, 17 квітня, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 10442 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення правового статусу осіб, зниклих безвісти за особливих обставин та створення умов функціонування Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин».

Метою законопроекту є удосконалення нормативно-правового регулювання статусу осіб, зниклих безвісти за особливих обставин та належне функціонування Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Розглянувши зазначений законопроект Комітет рекомендує за наслідками розгляду в першому читанні повернути його суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 10404 «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» щодо врегулювання можливості реєстрації права власності на нерухоме майно, яке знищене внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, на підставі свідоцтва про право на спадщину з метою забезпечення права громадян на отримання компенсації за зруйноване житло».

Цей законопроект спрямований на забезпечення права громадян, які є спадкоємцями майна, знищеного внаслідок збройної агресії Російської Федерації, на отримання компенсації за таке майно запровадження можливості здійснювати реєстрацію речових прав на знищені об’єкти нерухомого майна.

Під час обговорення члени Комітету зазначили, що зважаючи на застереження та зауваження Міністерства юстиції України законопроект потребує доопрацювання.

№ 10435 «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення окремих видів громадського контролю».

Законопроект розроблений з метою удосконалення механізму здійснення громадського контролю за додержанням вимог законодавства про соціальні послуги, а також за діяльністю закладів з надання психіатричної допомоги.

Народні депутати України – члени Комітету зазначили, що удосконалення механізмів здійснення громадського контролю дасть змогу запобігти порушенню вимог законодавства про соціальні послуги, про психіатричну допомогу та сприятиме більш якісному наданню соціальних послуг і психіатричної допомоги, але законопроект потребує доопрацювання з урахуванням вимог діючого законодавства.

№ 11033 «Про внесення змін до Закону України "Про державні нагороди України" щодо удосконалення процедур подання, відзначення та позбавлення державних нагород».

Метою законопроекту є внесення змін, які удосконалять процедури подання, відзначення та позбавлення державних нагород, забезпечать їх прозорість (публічність), підсилять відповідальність за внесення недостовірних даних щодо заслуг, за які громадян пропонується відзначити державними нагородами.

Народні депутати України – члени Комітету зазначили, що прийняття законопроекту посприяє необхідній прозорості (публічності) процедур відзначення державними нагородами, але законопроект потребує доопрацювання з урахуванням вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Розглянувши зазначені законопроекти Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до них зауваження та пропозиції при їх підготовці й розгляді.

Також на засіданні Комітету було розглянуто питання Про стан виконання Закону України «Про Національну програму інформатизації» № 2807-ІХ від 1 грудня 2022 року.

Покращуємо законодавство! Цифровізуємо країну!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20