Вчора, 22 квітня у Комітеті з питань цифрової трансформації відбувся Круглий стіл на тему «Політика стимулювання розвитку інновацій для відновлення та розбудови України». Засідання відбулось в онлайн форматі під головуванням Заступника голови Комітету Вікторії Подгорної.

У заході взяли участь більше 200 учасників, серед яких були народні депутати України, представники Мінцифри, Мінінфраструктури, Держспецзв’язку, Національного регулятора (НКЕК), представники профільних громадських організацій та місцевих громад.

«Не зважаючи на всі ризики для нашої країни необхідно вже сьогодні шукати інноваційні підходи та рішення для реалізації конкретних проектів. Інновації стають важливою складовою для відновлення та реконструкції нашої держави. Україна має шанс і повинна стати майданчиком і акселератором найбільших інноваційних рішень і технологій», - зазначила Вікторія Подгорна відкриваючи захід.

Під час Круглого столу відбулось обговорення шляхів та заходів стимулювання розвитку інновацій місцевих громад, впровадження європейських рішень, що дозволять забезпечити відновлення та розбудову України.

Представники Генерального Директорату DG Connect Європейської Комісії представили своє бачення технологічного процесу відбудови України, в тому числі з використанням Штучного Інтелекту. Вони презентували інноваційне рішення для повного циклу менеджменту відновлення для міст і громад на основі європейського інструменту Local Digital Twins. Це приклад системного підходу, який базується на оптимальних моделях відновлення та реконструкції зруйнованих об’єктів. Він забезпечує для України можливість перейти на новий технологічний рівень впроваджуючи сучасні рішення та наближуючи нас до європейських стандартів.

Також вони наголосили на необхідності залучення до цього процесу різноманітних стейкхолдерів, для отримання найбільшої кількості даних та побудови єдиної стратегії процесу відновлення країни.

Усі учасники заходу мали змогу обговорити презентований інструмент, висловити свої зауваження та задати цікаві питання. Також учасники зазначили, що необхідно виробити спільну стратегію та визначити конкретні кроки для відбудови українських міст та громад.

Аби забезпечити відновлення країни та її економіки необхідний стрімкий розвиток технологій. Тому держава має стати ініціатором інновацій, визначити потреби країни в інноваціях, дати простір для створення нових високотехнологічних ринків та стимулювати конкурентоспроможну на світовому рівні інноваційну продукцію.

         Розвиваємо інновації для відбудови країни!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 травня 2024 14:52
26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16