Електронні комунікації – це те, що забезпечує зв’язок між людьми на будь-якій відстані. Саме завдяки цьому ми можемо користуватись мобільним телефоном та маємо доступ до Інтернету, а тому можемо працювати, навчатись, читати новини або дивитись фільми будь-де.

         Також сфера електронних комунікацій дуже важлива для військових, оскільки саме від вчасно отриманої інформації залежить оперативність прийняття рішень.

         На виконання норм Закон України «Про електронні комунікації» було розроблено Стратегію розвитку сфери електронних комунікацій. Стратегія визначає ключові напрямки розвитку до 2030 року, що врахує як виклики війни, які є перед сферою електронних комунікацій, так і технологічні тренди.

         Стратегія зосереджена на двох основних напрямах: доступності сталого зв’язку та розвитку сфери електронних комунікацій як фундаменту економіки. Вона визначає заходи, необхідні для відновлення та розвитку сфери у воєнний і післявоєнний час. Зокрема, покращення послуг споживачам, удосконалення державної політики, створення умов для забезпечення та покращення послуг мобільного та фіксованого зв’язку та Інтернету.

В результаті реалізації Стратегії очікується досягнення основних цілей, таких як: 

1.     наявність зв'язку всюди й постійно. Незалежно від місця чи часу, кожен громадянин повинен мати доступ до надійних та високошвидкісних електронних комунікаційних послуг;

2.     Україна в Єдиному цифровому ринку ЄС;

3.     державні онлайн-сервіси доступні всім громадянам і дають змогу здобувати онлайн-освіту, користуватися телемедициною та іншими важливими державними сервісами;

4.     створення фундаменту для розвитку інновацій, завдяки яким Україна зможе стати центром інновацій і технологій у Європі. Це сприятиме зростанню стартап-екосистеми та розвитку цифрового контенту й е-комерції.

Наразі Стратегія розвитку електронних комунікацій оприлюднена для публічних громадських обговорень, долучитись до яких можна за посиланням – https://curly.click/r/bced. Після їх завершення Стратегію буде передано на затвердження Кабінету Міністрів України.

Під час презентації Стратегії Kyivstar Vodafone Ukraine Датагруп підписали меморандум з Мінцифри та НКЕК, який спрямований на консолідацію зусиль для розвитку сфери електронних комунікацій. Меморандум охоплює питання розширення покриття мобільним зв’язком території України, відновлення зруйнованих електронних комунікаційних мереж, сприяння розвитку та доступності послуг мобільного зв’язку під час дії воєнного стану та після його припинення.

Проект документу було створено за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та за підтримки USAID/UK aid проекту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах в співпраці з Офіс ефективного регулювання BRDO та за активної участі представників бізнесу та широких кіл громадськості сфери електронних комунікацій.

Розвиваємо сферу, забезпечуємо стабільний якісний зв’язок разом!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 липня 2024 10:39
24 липня 2024 11:21
18 липня 2024 09:38
16 липня 2024 15:45
12 липня 2024 15:18
05 липня 2024 12:09
28 червня 2024 10:47
27 червня 2024 10:58
21 червня 2024 14:21
18 червня 2024 16:20