Сьогодні, 4 червня, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 11232 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг».

Метою законопроекту визначено забезпечення ефективного застосування норм Закону України «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги» № 2155-VIII, в тому числі при наданні електронних публічних послуг.

Розглянувши цей законопроект Комітет рекомендує включити його до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України та за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

 11222 «Про внесення змін до статті 46 Закону України «Про запобігання корупції» щодо можливості автоматичного перенесення до декларації відомостей з інформаційно-телекомунікаційних і довідкових систем, реєстрів, банків даних».

Цей законопроект пропонує спростити заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та зменшення ризиків допущення помилок суб’єктами декларування при заповненні декларації.

Члени Комітету, розглянувши положення законопроекту, зауважили про необхідність приведення його норм у відповідність до Закону України «Про електронні комунікації».

№ 11169 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення планування використання земель».

Законопроект розроблено з метою пристосування потреб та змісту документації із просторового планування до використання в умовах війни та післявоєнного відновлення, а також подальше вдосконалення просторового планування територій в Україні.

Народні депутати України – члени Комітету підтримали законопроект, але зазначили про необхідність врахування висловлених пропозицій та зауважень, що викладені у Висновку Комітету.

№ 11147 «Про компенсацію за пошкодження та знищення автомобільних транспортних засобів внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації проти України».

Метою законопроекту є визначення правових та організаційних засад надання державою компенсації за пошкодження та знищення автомобільних транспортних засобів внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації проти України з дня набрання чинності Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні».

Члени Комітету зазначили про необхідність врахування зауважень і пропозицій, викладених у Висновку Комітету, та пропонують доопрацювати проект Закону.

Розглянувши зазначені законопроекти Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до них зауваження та пропозиції при їх підготовці й розгляді.

№ 11176 «Про внесення змін до статті 12 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» щодо відображення свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката України на Порталі Дія».

Законопроект спрямований на удосконалення положень Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» в частині розміщення свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката України на Порталі Дія.

Члени Комітету зазначили, що норми законопроекту потребують суттєвого доопрацювання, та запропонували врахувати висловлені у Висновку Комітету зауваження.

Розглянувши цей законопроект Комітет рекомендує повернути його суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Покращуємо законодавство! Цифровізуємо країну!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 липня 2024 10:39
24 липня 2024 11:21
18 липня 2024 09:38
16 липня 2024 15:45
12 липня 2024 15:18
05 липня 2024 12:09
28 червня 2024 10:47
27 червня 2024 10:58
21 червня 2024 14:21
18 червня 2024 16:20