24 липня відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 11377 «Про Єдину інформаційну систему соціальної сфери».

Законопроект розроблений з метою врегулювання питань функціонування Єдиної інформаційної системи соціальної сфери як інтегрального довідково-інформаційного середовища для отримувачів соціальної підтримки, що об’єднує всі електронні інформаційні ресурси системи соціального захисту населення на основі спільних підходів, стандартів і технологій соціальної підтримки населення.

Члени Комітету, розглянувши положення законопроекту, зауважили про  підтримку його положень, та вирішили рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду у першому читанні прийняти законопроект за основу.

 11351 «Про затвердження переліку завдань та проектів  Національної програми інформатизації на 2024 рік».

Проект Постанови розроблено з метою узгодження і затвердження переліку завдань та проектів Національної програми інформатизації на 2024 рік спрямованих на створення, модернізацію інформаційно-комунікаційних систем, а також забезпечення сталого функціонування інформаційно-аналітичних систем органів державної влади та місцевого самоврядування.

Члени Комітету, розглянувши положення проекту Постанови, зауважили про її підтримку та вирішили рекомендувати Верховній Раді України прийняти Постанову за основу і в цілому в редакції запропонованій Комітетом.

 11380 «Про  внесення змін до статті 43 Закону України "Про електронні комунікації" щодо вдосконалення правових засад протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держав».

Метою законопроекту визначено забезпечення належного виконання завдань щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави, покладених на підрозділи Бюро економічної безпеки України, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність та досудове розслідування.

Розглянувши цей законопроект Комітет рекомендує Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні прийняти його за основу.

 11318 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення лісових відносин».

Законопроект розроблено з метою врегулювання у чинному законодавстві України питань закріплення основних положень лісовпорядкування, що забезпечать стале, прозоре та відповідальне використання лісових ресурсів, врегулювання питань функціонування інформаційних систем у сфері лісового господарства, що мають стати важливим інструментом в досягненні відкритості, публічності та контролю за діяльністю учасників ринку деревини та станом лісів.

Народні депутати України – члени Комітету при обговоренні законопроекту зазначили, про необхідність врахування Головним Комітетом зауважень і пропозицій, які надійшли до законопроекту під час його підготовки та розгляду.

Також на засіданні Комітету було затверджено перелік законопроектів, які втратили свою актуальність, розклад засідань Комітету на серпень 2024 року та розглянуто питання створення робочої групи з нормативно-правового врегулювання складових стратегічного планування та політики, в інтересах майбутніх поколінь.

Працюємо над вдосконаленням законодавства!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

05 вересня 2024 14:50
29 серпня 2024 14:37
21 серпня 2024 09:29
14 серпня 2024 15:13
29 липня 2024 14:01
25 липня 2024 10:39
24 липня 2024 11:21
18 липня 2024 09:38
16 липня 2024 15:45
12 липня 2024 15:18