4 вересня відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 10273 «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Національної системи конфіденційного зв’язку та Національної електронної комунікаційної мережі».

Законопроект розроблений з метою створення правових основ функціонування Національної системи конфіденційного зв’язку та Національної електронної комунікаційної мережі в умовах використання новітніх технологій і приведення у відповідність із Законом України «Про електронні комунікації». Він був доопрацьований з урахуванням пропозицій та зауважень, які надійшли до прийнятого у першому читанні тексту законопроекту.

Члени Комітету, розглянувши положення законопроекту, зауважили про  підтримку його положень, та вирішили рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в другому читанні та в цілому як закон у запропонованій Комітетом редакції.

 11424 «Про засади державної демографічної політики» та альтернативний до ного законопроект № 11424-1 «Про основи державної демографічної політики в Україні».

Ці законопроекти визначають основи та напрями державної демографічної політики, враховуючи міжнародні стандарти та найкращі практики. Вони спрямовані на подолання демографічної кризи, відновлення демографічного потенціалу та забезпечення добробуту громадян України як в країні, так і за її межами.

Народні депутати України – члени Комітету зазначили про підтримку законопроекту, але зауважили про необхідність врахування пропозицій та зауважень Мінцифри.

 11443 «Про  внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо приведення у відповідність з міжнародними стандартами відповідальності юридичних осіб за вчинення корупційних кримінальних правопорушень» та альтернативний до нього законопроект реєстр. № 11443-1.

Метою прийняття цих законопроектів є забезпечення виконання Україною взятих на себе зобов’язань з імплементації Рекомендації Ради Організації економічного співробітництва та розвитку  щодо подальшої боротьби з підкупом іноземних посадових осіб у міжнародних ділових операціях. Також вони спрямовані на запровадження ефективного механізму притягнення юридичних осіб до відповідальності, який відповідатиме Конвенції ОЕСР про боротьбу з підкупом іноземних посадових осіб у міжнародних ділових операціях.

Народні депутати України – члени Комітету, розглянувши положення законопроектів зазначили про необхідність врахування зауважень і пропозицій Мінцифри.

 11445 «Про внесення зміни до Закону України “Про публічні закупівлі” щодо приведення у відповідність з міжнародними стандартами відповідальності юридичних осіб за вчинення корупційних кримінальних правопорушень».

Законопроект спрямований на забезпечення виконання Україною взятих на себе зобов’язань з імплементації Рекомендації Ради Організації економічного співробітництва та розвитку щодо подальшої боротьби з підкупом іноземних посадових осіб у міжнародних ділових операціях.

Члени Комітету, розглянувши положення законопроекту, зазначили про необхідність врахування зауважень та позиції Мінцифри, а також наголосили на потребі виключення відповідних змін у Законі України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» в законопроектах реєстр. № 11443 та реєстр. № 11443-1.

 11459 «Про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" та інших законів щодо вдосконалення механізмів захисту культурної спадщини та відповідальності за порушення законодавства про охорону культурної спадщини».

Метою цього законопроекту є посилення відповідальності за порушення законодавства про охорону культурної спадщини, що прирівнювала б встановлені законодавством санкції з масштабами порушення і убезпечила у майбутньому втрату об’єктів культурної спадщини.

Народні депутати України – члени Комітету зазначили, що прийняття законопроекту сприятиме забезпеченню охорони об’єктів культурної спадщини,  встановленню превентивних заходів охорони та усунення прогалин законодавства, які дозволяють, зловживаючи правами, нищити та іншим чином шкодити культурній спадщині України.

Розглянувши зазначені законопроекти Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до них зауваження та пропозиції при їх підготовці й розгляді.

 11386 «Проект Кодексу про адміністративні проступки».

Цей проект Закону створює умови для забезпечення правопорядку в суспільстві та реалізації принципу верховенства права в адміністративних відносинах, що виникають між фізичними і юридичними особами – з одного боку, та публічною адміністрацією (органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їхніми посадовими і службовими особами) – з іншого.

Народні депутати України – члени Комітету при обговоренні законопроекту зазначили про необхідність врахування зауважень та пропозицій Національного регулятора у сфері електронних комунікацій та Мінцифри і пропонують відповідно доопрацювати проект Закону.

Розглянувши цей законопроект Комітет рекомендує Головному Комітету повернути проект Кодексу суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання з метою врахування висловлених істотних зауважень і пропозицій.

Працюємо над вдосконаленням законодавства!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

12 вересня 2024 10:34
11 вересня 2024 15:08
05 вересня 2024 14:50
29 серпня 2024 14:37
21 серпня 2024 09:29
14 серпня 2024 15:13
29 липня 2024 14:01
25 липня 2024 10:39
24 липня 2024 11:21
18 липня 2024 09:38