8 жовтня відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 10273 «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Національної системи конфіденційного зв’язку та Національної електронної комунікаційної мережі».

У зв’язку з надходженням зауважень Головного юридичного управління до законопроекту Комітет вирішив переглянути своє Рішення, прийняте 4 вересня, та підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання до проекту Закону.

Члени Комітету підтримали запропоновані зміни, та рекомендували Верховній Раді України прийняти законопроект в другому читанні та в цілому як закон у запропонованій Комітетом редакції.

 11526 «Про народні художні промисли».

Законопроект розроблено з метою створення правових, економічних та організаційних умов для запровадження механізму обліку, збереження та використання даних про майстрів народних художніх промислів шляхом створення відповідного державного реєстру.

Народні депутати України – члени Комітету зазначили про підтримку законодавчих ініціатив щодо створення та функціонування Державного реєстру майстрів народних художніх промислів.

Розглянувши зазначений законопроект Комітет рекомендує прийняти його за основу.

 11492 «Про внесення змін до Закону України «Про санкції» щодо заборони використання програмних продуктів та доступу до електронних інформаційних ресурсів» та альтернативний до нього законопроект реєстр. № 11492-1.

Ці проекти Законів спрямовані на підвищення рівня кіберзахисту України шляхом впровадження секторальних санкцій щодо заборони використання програмних продуктів, розроблених суб’єктами господарювання іноземної держави, до якої застосовано санкції та обмеження доступу до визначеного інформаційного ресурсу.

Народні депутати України – члени Комітету, зазначили про важливість впровадження санкцій, які підвищать рівень кіберзахисту інформаційно-комунікаційних систем в Україні та пропонують врахувати пропозиції державних органів, які надійшли до законопроектів.

Також, на виконання контрольної функції Комітету було розглянуто питання Про аналіз практики застосування окремих положень Закону України «Про Національну програму інформатизації» № 2807-ІХ від 1 грудня 2022 року.

Працюємо над вдосконаленням законодавства!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку