Результати засідання Комітету 14 квітня 2021 року

Комітет
15 квітня 2021, 12:40

14 квітня 2021 року Комітет на своєму засіданні розглянув та рекомендував прийняти за основу 8 законопроєктів:                          

– № 4465 щодо моніторингу якості послуг мобільного зв’язку. Прийняття документу сприятиме забезпеченню населення України якісним мобільним зв’язком та широкосмуговим Інтернетом.

– № 5108 щодо державної статистичної діяльності, який створює умови для отримання обєктивної статистичної інформації про соціально-демографічний стан населення країни. Рекомендували прийняти за основу з урахуванням зауважень Комітету.

– № 4521, направлений на протидію фіктивній волонтерській діяльності як засобу отримання іноземцями та особами без громадянства посвідки на тимчасове проживання в Україні. Рекомендували прийняти за основу з урахуванням зауважень Комітету.

– № 4582 та № 4582-1 щодо посилення відкритості роботи органів місцевого самоврядування. Обидва документи передбачають обов’язкову відеотрансляцію всіх пленарних засідань місцевих рад, комітетів, парламентських та комітетських слухань, а також розміщення на офіційних вебсайтах протоколів і відеозаписів засідань. Підтримали прийняття за основу з урахуванням зауважень Комітету законопроєкту № 4582, який вважаємо більш комплексним.

– № 5159 щодо запровадження відповідальності за порушення порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки.

– № 5065 про фінансові послуги та фінансові компанії, який якісно оновлює чинне законодавство у сфері фінансових послуг та закріплює нові підходи до регулювання відповідних ринків.

– № 5184 про захист прав позичальників у межах договорів мікрокредитування та мікропозики. Рекомендували врахувати пропозиції Комітету при підготовці до другого читання.

– № 5091, який створює механізм для прозорого та безпечнішого залучення коштів фізичних та юридичних осіб в будівництво. Через певну законодавчу невизначеність з окремих питань рекомендували врахувати зауваження Комітету при підготовці до другого читання.