Комітет розглянув 8 законопроєктів та заслухав звіт НКРЗІ

Комітет
20 травня 2021, 11:13

19 травня 2021 року Комітет на своєму засіданні заслухав звіт НКРЗІ та розглянув 8 законопроєктів:                         

– № 0100, який продовжує дію Угоди між Урядами України та США про співробітництво у сфері науки та технологій. Рекомендували підтримати документ за основу та в цілому.

– № 5167 щодо лібералізації законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності. Рекомендували прийняти за основу з урахуваннями пропозицій Комітету.

– № 5164, який впроваджує сучасну модель взаємовідносин між суб’єктами сфери фізичної культури і спорту. Рекомендували Комітету з питань молоді і спорту доопрацювати законопроєкт з урахуванням зауважень та пропозицій.

– № 5208 та альтернативні № 5208-1 і № 5208-2 щодо заходів з посилення енергетичної незалежності України. Рекомендували підтримати основний законопроєкт із врахуванням окремих положень альтернативних законопроєктів, доопрацювавши деякі положення до другого читання.

– № 5029, розроблений з метою розвитку та підтримки волонтерської діяльності. Комітет підтримує необхідність страхувати життя і здоров’я волонтерів на період провадження ними волонтерської діяльності та рекомендує підтримати документ в першому читанні.

– № 5182 щодо дерегулювання зовнішньоекономічної діяльності, який усуває зайві бар’єри для для розвитку зовнішньої торгівлі. Рекомендували прийняти за основу з урахуваннями пропозицій Комітету.

– № 5071, який реформує галузь містобудування та пропонує концептуально нову модель державного управління у цій сфері. Підтримуємо прийняття за основу документу, який прибирає корупційну складову в будівельній галузі, з урахуванням пропозицій Міністерства цифрової трансформації. 

– № 5149 щодо реформування системи перевезень пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом відповідно до стандартів ЄС. Підтримали прийняття за основу документу, який підвищує якість та безпеку перевезень, із врахуванням зауважень Держспецзв’язку.