Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про електронні комунікації» щодо ідентифікації користувачів електронних комунікаційних послуг для ознайомлення

Комітет
11 серпня 2021, 12:28

Продовжуємо ознайомлювати з законопроектами робочої групи з протидії сірому імпорту. Наступний документ стосується ідентифікації користувачів електронних комунікаційних послуг.

 Враховуючи стрімкий розвиток цифрової економіки, ідентифікація абонентів стає важливою складовою формування ефективної системи безпеки для захисту персональних даних користувачів. Вже зараз багато хто користується Інтернет-банкінгом, отримує виписки на свої мобільні телефони, замовляє товари та послуги онлайн. Разом з цим зростають і ризики шахрайства. Внаслідок викрадення телефонів, у пам'ять яких були внесені персональні дані, виникають прикрі ситуації з банківськими рахунками.

 Законопроектом передбачається, що кінцевий користувач зобов’язаний здійснити ідентифікацію у постачальника електронних комунікаційних послуг у порядку, встановленому правилами надання та отримання послуг. Зважаючи на те, що більшість абонентських номерів сьогодні вже «прив`язані» до конкретних осіб через банківські послуги, реєстрація у постачальників електронних комунікаційних послуг є лише формальністю. В той же час вона створить умови для застосування надійного захисту абонентів від шахрайських схем.

 Ознайомитися з текстом документа можна за посиланням: https://bit.ly/3xuZMVv

 Приймаємо пропозиції до законопроекту на адресу komitet@thedigital.gov.ua до 21 серпня 2021 року.