Парламент ухвалив законопроект «Про віртуальні активи» згідно пропозицій Президента

Комітет
17 лютого 2022, 13:45

Сьогодні, 17 лютого, Верховна Рада ухвалила в цілому  Закон України № 3637 «Про віртуальні активи» (далі – Закон) та підтримала зміни Президента України до нього. За це проголосувало 272 народних депутата.

Закон дозволить запустити легальний ринок віртуальних активів в Україні, оскільки наразі він знаходиться поза межами правового поля держави. Це вкрай важливе та відповідальне завдання на сучасному етапі розвитку української економіки, зважаючи на важливість її інтегрування у європейську та світову економічну спільноту.

Нагадаємо, Закон врегульовує принципи функціонування ринку віртуальних активів, зокрема, забезпечення уніфікованого підходу до організації торгівлі віртуальними активами. Також він сприятиме забезпеченню відкритості й прозорості умов угод, які укладаються на ринку віртуальних активів, запобіганню зловживанням на цьому ринку з боку недобросовісних учасників та розбудові інфраструктури ринку віртуальних активів, забезпеченню його відкритості й ефективності.

Дія Закону застосовується до правовідносин, що виникають:

- при постачанні послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів, коли постачальник таких послуг має зареєстроване місцезнаходження або постійне представництво на території України;

- при постачанні послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів, коли постачальник таких послуг не має зареєстрованого місцезнаходження або постійного представництва на території України.