Деякі країни, незважаючи на санкції, контрабандою постачають до росії підсанкційні товари, у тому числі й військового призначення. Це потрібно зупинити, – Комітет з питань цифрової трансформації

Комітет
21 червня 2022, 12:04

 

Триває 118 доба жахливої, повномасштабної, терористичної війни росії проти України. 

Щоб зупинити кроваву російську диктатуру, США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора. І якщо деякі лідери на початку війни ще вагались у цьому питанні, то після звільнення Київщини й опублікування фотографій вбитих росіянами мирних громадян в Ірпені та Бучі, сумніви відпали. Весь світ дізнався про жорстокість рашистів, ненависть до нас і геноцид українців. Міжнародна спільнота визнала, що ситуація в Україні нагадує масові розправи нацистського й радянського режимів і це потрібно зупинити.

Наразі росія через міжнародні санкції позбулась можливості постачання великої номенклатури товарів військового, подвійного та цивільного призначення і не може повноцінно відновлювати свою боєздатність. Тому рф планує обходити санкції за допомогою третіх країн. Так, росія налагоджує канал контрабанди підсанкційних товарів, у тому числі й військового призначення, зокрема, територією Грузії та Східною Азією. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

Заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації Єгор Чернєв поінформував суспільство про контрабандні поставки комплектуючих до рф. Він зазначив, що на сьогодні деякі країни все ж таки контрабандою, незважаючи на санкції, передають деякі комплектуючі до росії. Українська влада працює над тим, щоб накласти більше санкцій і щоб взагалі не було ніяких лазівок для постачання високих технологій до російської федерації. Наші союзники мають блокувати цей кейс за допомогою інструменту санкцій.

Маємо визнати, що усі запроваджені санкції покликані зупинити диктаторський режим. Якщо цього ще не сталося, значить вони є недостатньо жорсткими. Не дивлячись на антиросійські санкції, агресор на жаль не збирається зупинятись. Навпаки чи від нерозуміння ситуації, чи від власних амбіцій російської влади окупанти стають жорстокішими і намагаються не лише окупувати більше українських земель, але й продовжують знищувати усе, що не вдається захопити, вбиваючи при цьому якомога більше українців.

Заради відновлення миру в Україні санкційний тиск на росію потрібно продовжувати і посилювати поки вона не припинить війну проти України. Поки окупанти не звільнять всю нашу землю та поки росія не почне поважати незалежність й суверенність інших країн і свободу в Європі. Росію потрібно не лише покарати за розв’язану війну, але й ослабити її спроможність та можливості фінансувати війну в Україні і свої загарбницькі плани у світі. Тому посилення санкцій – це дуже важливо і про їх пом'якшення чи скасування мови йти не може.