Інформуємо щодо результатів засідання 18 листопада 2022 року

Комітет
18 листопада 2022, 14:49

                Сьогодні, 18 листопада, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації. Під час засідання народними депутатами було розглянуто такі законопроекти:

· № 8153 про захист персональних даних.

Члени Комітету рекомендували прийняти його за основу з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

·№ 7684 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення спроможності суб’єктів контррозвідувальної діяльності у протидії широкомасштабній військовій агресії Російської Федерації проти України та альтернативний до нього № 7684-1 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення контррозвідувальної діяльності та посилення інституційної спроможності суб'єктів її здійснення під час відсічі збройній агресії проти України;

·№ 8074 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення захисту інформації.

За результатами обговорення даних документів, народні депутати зазначили, що вони потребують доопрацювання та рекомендували врахувати зауваження і пропозиції від Комітету під час підготовки і розгляду законопроектів.

Крім того, під час засідання Дослідницька служба Верховної Ради України презентувала головні напрями своєї діяльності. Зокрема, членам Комітету розповіли про науково-дослідницьке та інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності Верховної Ради, її органів, народних депутатів України, депутатських фракцій і груп, а також про професійне навчання (підвищення кваліфікації).