Комітет з питань цифрової трансформації розглянув ряд законопроектів та обговорив стан інформатизації в Україні

Комітет
15 грудня 2022, 15:07

Сьогодні, 15 грудня, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати розглянули наступні законопроекти:

№ 6513 щодо вдосконалення провадження гідрометеорологічної діяльності в Україні;

№ 8185 щодо застосування правоохоронними органами безпілотних повітряних суден та протидії їх незаконному використанню;

№ 7611 щодо пролонгації особливостей оподаткування програмної продукції. 

Також члени Комітету заслухали і обговорили доповідь представника Міністерства цифрової трансформації про стан інформатизації в Україні. Основну увагу було приділено:

- забезпеченню розвитку інформаційно–комунікаційних технологій та інформаційних ресурсів України;

- ключовим показникам розвитку електронної комунікаційної інфраструктури;

- захисту технологічної інфраструктури, забезпеченню інформаційної безпеки України та кризовим комунікаціям під час проведення ООС та в особливий період;

- визначенню пріоритетних напрямів і завдань цифрової трансформації в Україні на 2023-2025 роки.

«Розвиток інформаційного суспільства залишається одним з пріоритетних завдань держави. Урядом України проводиться поглиблення інформатизації національної економіки, масове запровадження інформаційно-комунікаційних технологій у різні сфери суспільного життя», – повідомив доповідач.

На сьогодні ключовими напрямками інформатизації є розвиток інформаційних технологій, подолання цифрової нерівності, спрощення надання адміністративних послуг та надання більшої їх кількості в електронній формі, підвищення рівня кіберзахищеності державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, розширення можливостей для забезпечення освітнього процесу тощо.

Крім того, члени Комітету разом з представниками Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Мінцифри та НКЕК обговорили виконання Рекомендацій слухань у Комітеті на тему «Проблеми доступу до інфраструктури при розбудові електронних комунікацій».