Інформуємо про те, що робити якщо втратили мобільний телефон з SIM-картою

Комітет
23 лютого 2023, 14:30

У наш час смартфон є невід’ємною частино життя: телефонні розмови, соціальні мережі, робота, музика, відео, ігри тощо. Нажаль ніхто не застрахований від втрати мобільного пристрою. Що робити у такій ситуації?

1. Про втрату SIM-карти необхідно повідомити свого оператора мобільного зв’язку зручним для Вас способом:

• зателефонувати до колл-центру;

• звернутися безпосередньо до центрів обслуговування.

2. Після звернення мобільний оператор тимчасово припиняє обслуговування такої картки. Це необхідно зробити для того, щоб ніхто не зміг скористатися Вашою SIM-картою та відповідно не було додаткових нарахувань за послуги.

3.  Подальший порядок відновлення надання послуг у разі втрати абонентом ідентифікаційної картки визначається Вашим оператором.

4. Відновлення послуг у разі втрати електронних ідентифікаційних засобів анонімним абонентом (у тому числі SIM-карти, е-SIM, налаштування інтернет-роутера тощо) здійснюється за умови ідентифікації цього абонента у оператора шляхом надання персональних даних (паспорт, ID).

Зверніть увагу! Ідентифікація Вас як абонента у оператора значно спростить Вашу взаємодію з оператором при втраті чи викраденні мобільного телефону. Радимо ідентифікуватися завчасно. Як це зробити у свого оператора можна ознайомитись безпосередньо у операторів:

https://kyivstar.ua/uk/mm/services/base/registration

https://www.vodafone.ua/news/online-registration

https://www.lifecell.ua/uk/sim-ta-nomer/personification/