Приєднуємось до міжнародної співпраці щодо безпечного розвитку Штучного Інтелекту

Комітет
31 травня 2024, 14:01

 

Розвиток Штучного Інтелекту – це процес, який на зупиняється, а тільки набирає обертів. Також це напевно саме дискусійне питання на сьогодні. Про його переваги та недоліки досі сперечаються багато експертів.

Однак, нашою метою є використання виняткових можливостей ШІ задля зручності та добробуту громадян. Багато застосунків, якими ми користуємось чи не щодня, вже використовують його можливості. Це дає можливість зробити продукти та послуги цікавішими й зручнішими для користувачів, допомагає оптимізувати роботу  компаній.

Цього тижня у Південній Кореї відбувся другий міжнародний саміт з безпечного розвитку технологій Штучного Інтелекту. Україну на AI Seoul Summit представляла команда Мінцифри. Учасники саміту, а це представники 27 країн та представники ЄС, погодили Міністерську Заяву, до якої долучилась і Україна.

Цей документ сконцентровано на трьох головних напрямках:

  • Безпека;
  • Інновації;
  • Інклюзивність.

Участь нашої країни в цьому саміті – важливий крок для розвитку міжнародної співпраці у цьому непростому напрямку. Ми розуміємо, що ШІ має великий потенціал для розвитку національної економіки та суспільства.

AI Seoul Summit став продовженням попереднього саміту з безпеки ШІ в Британії, де Україна стала однією з 29 країн-дебютантів, які підписали Декларацію Блетчлі.

Питання  формування законодавчої бази з регулювання технологій ШІ є актуальним і для нашої держави, та робота в цьому напрямку проводиться вже давно. Це забезпечить збалансований підхід до використання систем ШІ, захист прав громадян, підтримку інноваційного розвитку країни.

Розвиваємо сферу цифровізації разом!