Результати засідання Комітету

Комітет
17 вересня 2024, 15:23

 

Сьогодні, 17 вересня відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 11431 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання державного нагляду в сфері електронних комунікацій та оперативного забезпечення сталості електронних комунікаційних мереж».

Метою законопроекту визначено спрощення процедури державного нагляду в сфері електронних комунікацій та оперативного забезпечення сталості електронних комунікаційних мереж.

Комітет вважає, що прийняття законопроекту буде сприяти неухильному дотриманню постачальниками електронних комунікаційних мереж та послуг законодавства у сфері електронних комунікацій.

Розглянувши проект Закону Комітет рекомендує Верховній Раді України, за наслідками розгляду в першому читанні, прийняти його за основу.

 11444 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов’язаних з компенсацією за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, та веденням Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України».

Цей законопроект розроблений з метою удосконалення механізму отримання компенсації за об’єкти нерухомого майна, які пошкоджено або знищено внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Члени Комітету, зазначили про необхідність врахування зауважень та позицій Міністерства цифрової трансформації України та пропонують відповідно доопрацювати проект Закону.

 11471 «Про  внесення змін до Закону України «Про судоустрій та статус суддів» (щодо Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів)».

Законопроект розроблений з метою приведення  положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у відповідність до чинних положень процесуальних кодексів, а також уточнення порядку розробки, затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та положення, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем.

Народні депутати України – члени Комітету, розглянувши положення законопроектів зазначили про необхідність врахування зауважень і пропозицій.

 11462 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правил фінансування виборчих кампаній та здійснення контролю виборчих фондів».

Законопроект спрямований на підвищення прозорості та відкритості фінансування виборчих кампаній, в тому числі через вдосконалення правил фінансування та покращення системи здійснення контролю за фінансуванням виборчих кампаній політичних партій та кандидатів на всіх типах виборів.

Народні депутати України – члени Комітету підтримали законопроект, що дасть можливість запровадження електронних сервісів при поданні та оприлюдненні фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів політичних партій, їх місцевих організацій, кандидатів на загальнодержавних та місцевих виборах за допомогою Реєстру на єдиній електронній платформі.

Розглянувши зазначені законопроекти Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до них зауваження та пропозиції при їх підготовці й розгляді.

Також на виконання контрольної функції Комітету було розглянуто питання Про стан виконання прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про публічні електронні реєстри» № 1907-ІХ від 18.11.2021р., та затверджено розклад засідань Комітету на жовтень 2024 року.

Вдосконалюємо законодавство! Трансформуємо країну!