Поглиблюємо співпрацю з Програмою USAID «РАДА: наступне покоління»

Комітет
08 жовтня 2024, 10:17

 

Вчора, 7 жовтня заступник Голови Сергій Штепа взяв участь у Першій Координаційній зустрічі представників Програми USAID «РАДА: наступне покоління» з Комітетами Верховної Ради України.

Ця зустріч була присвячена посиленню інституційної спроможності Комітетів Верховної Ради України. На заході обговорювались питання проведення аналізу практики застосування законодавства, з урахуванням найкращих практик інших країн, впровадження дієвих інструментів комунікації з громадськістю та бізнесом.

«Вважаю, що міжнародна технічна допомога здатна посилити інституційну спроможність Комітетів Верховної Ради, зокрема й нашого, особливо в частині виконання контрольної функції, а також селф-скринінгу та наближення нашого законодавства до норм Європейського Союзу. Ми повинні задати такий темп, щоб наступне скликання парламенту швидко завершило процес адаптації законодавства, і до 2030 року ми стали повноправними членами великої європейської спільноти.»,  зазначив Сергій Штепа.

Усі учасники заходу мали змогу обговорити найбільш дієві формати співпраці з Програмою, та визначити основні напрямки співробітництва. Також учасники зазначили про необхідність вироблення спільної стратегії та визначення конкретних кроків для розбудови інституційної спроможності Комітетів.

Вдосконалимо країну разом!