Комітет з питань цифрової трансформації інформує про дистанційні цифрові платформи для навчання і саморозвитку

 

Війна в Україні внесла свої корективи у навчальний процес. Від початку російського вторгнення освітній процес припинився, але попри важкі часи для нашої країни у більшості регіонів України навчання відновлено. Воно проходить з використанням технологій дистанційного навчання.

Так, було створено платформу для дистанційного і змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн». Платформа містить відеоуроки, конспекти, тестові завдання для самостійної роботи з 18 основних предметів. Також створено Всеукраїнський онлайн розклад для учнів 1-11 класів, який відповідає календарно-тематичним плануванням. Онлайн-розклад реалізується на базі інтерактивного Google-календаря, до якого в режимі реального часу матимуть доступ усі охочі.

На основі Всеукраїнського розкладу створено проект «Навчання без меж», в рамках якого відбувається трансляція уроків для школярів на українських телеканалах «ПЛЮСПЛЮС», «Піксель» і регіональних каналах Суспільного мовника, а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video, sweet.tv та volia.tv.

Крім того, повідомляємо, що від вчора в Україні запрацював освітній чат-бот EducationUaBot. Його презентувала команда Міністерства освіти і науки України (далі – МОН) за підтримки Швейцарії у партнерстві зі Швейцарсько-українським проектом DECIDE.

Чат-бот допоможе знайти необхідну інформацію про:

·                пошук садочка, школи або коледжа за кордоном;

·                онлайн-навчання в Україні;

·                відновлення особистих документів про освіту;

·                продовження викладання та роботи під час війни.

Також за допомогою чат-бота можна дізнатися про повернення до навчання (незалежно від місця знаходження).

Водночас інформуємо про дистанційні платформи для навчання, саморозвитку та отримання допомоги й перевіреної інформації, які зібрала команда МОН – bit.ly/3igkrqZ. Зокрема, в інформаційній довідці міститься перелік корисних ресурсів для дорослих та дітей щодо психологічної підтримки, навчання та інформування.

Нагадаємо, що для дошкільнят розпочав роботу дитячий онлайн-садок НУМО – платформа, на якій зібрані відеозаняття для дітей віком від 3 до 6 років: корисні підказки, цікаві вправи та ігри, що допоможуть дошкільнятам щодня опановувати важливі навички для подальшого розвитку й не втрачати вже здобуті компетентності. Перегляд доступний на YouTube-каналах МОН та ЮНІСЕФ і на платформах MEGOGO та VoliaTV.

Для діток, які люблять пригоди і казки, можна включити наступні YouTube-канали:

·    «Каю Український» – франко-канадський мультиплікаційний серіал, знятий за книжками Кристини Льорьо – bit.ly/3MaEpjM;

·    «Казки українською» – мультики за мотивами народних казок – bit.ly/3xxVd0m;

·    «Казкарик» – веселі мультфільми українською для дітей і дорослих –bit.ly/3rsdSH2.

 

Все буде Україна!

Цифровізація подовжується!

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 травня 2024 14:52
26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16