Сьогодні, 22 лютого, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 10423 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо рентної плати за користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України».

Члени Комітету при обговоренні законопроекту зазначили, що відсутність стабільності та прогнозованості в частині оподаткування зменшуватиме можливості операторів мобільного зв’язку до відновлення та подальшого розвитку цифрової інфраструктури на території України, що є надзвичайно важливим в умовах триваючого повномасштабного вторгнення та необхідності в забезпеченні сталого зв’язку, в тому числі на прифронтових та деокупованих територіях.

 10066 «Про упаковку та відходи упаковки», а також альтернативні до нього законопроекти реєстр. № 10066-1 від 29.09.2023 та реєстр. № 10066-2 від 04.10.2023.

Ці законопроекти визначають правові, економічні та організаційні засади у сфері управління упаковкою та відходами упаковки для забезпечення зменшення їх негативного впливу на довкілля, встановлення заходів, спрямованих на створення системи збирання та рециклінгу відходів упаковки, а також спрямовані на гармонізацію законодавства України у сфері  поводження з упаковкою та її відходами із законодавством Європейського Союзу.

Члени Комітету відзначили, що реалізація норм цих законопроектів матиме позитивний вплив на довкілля та зауважили про необхідність їх доопрацювання в частині приведення норм законопроектів у відповідність до норм чинного законодавства.

№ 10154 «Про систему державного сприяння благодійній діяльності в Україні».

Проект Закону розроблено для визначення правових та економічних засад функціонування системи державного сприяння благодійній діяльності в Україні, спрямованої на задоволення суспільних потреб та оптимізацію відносин у сфері благодійної діяльності.

Члени Комітету вважають, що система правового регулювання відносин у сфері благодійної діяльності потребує спрощення, удосконалення (оптимізації) та більшої гнучкості з метою ефективного та оперативного задоволення потреб бенефіціарів у благодійній допомозі. Але положення законопроекту потребують певного доопрацювання.

№ 10204 «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо порядку набуття права власності на безхазяйні транспортні засоби».

Законопроект розроблений з метою вирішення проблеми засмічення об’єктів благоустрою населених пунктів занедбаними та безхазяйними транспортними засобами, а також ефективне та раціональне управління вказаним майном з паритетним урахуванням інтересів власників транспортних засобів, територіальних громад та держави.

Члени Комітету підтримують такі законодавчі ініціативи, але зважаючи на зауваження та пропозиції що надійшли до законопроекту він потребує відповідного доопрацювання.

№ 10258 «Про ветеранське підприємництво».

Законопроект спрямований на створення сприятливих умов для започаткування та розвитку ветеранського підприємництва, підвищення його конкурентоспроможності, вирішення проблем реінтеграції ветеранів війни в цивільне життя та сприяння сталому розвитку України в цілому.

Члени Комітету підтримуючи цей законопроект зазначили, що він потребує доопрацювання відповідно до зауважень Мінцифри.

№ 10346 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Законопроект спрямований удосконалення законодавчої бази щодо регулювання виробництва, ввезення на митну територію України, вивезення за межі митної території України, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, спиртовими дистилятами, біоетанолом, алкогольними напоями, тютюновими виробами, тютюновою сировиною, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним.

Члени Комітету зазначили, що норми законопроекту потребують доопрацювання.

Розглянувши зазначені законопроекти Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до них зауваження та пропозиції при їх підготовці й розгляді.

Також на засіданні Комітету було затверджено Розклад засідань Комітету на березень 2024 року.

Продовжуємо роботу! Вдосконалюємо законодавство!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20